Zelfgemaakte pitabroodjes en hummus met zongedroogde tomaat

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Pitabroodjes

Los de gist samen met de suiker op in het lauwe water. Roer goed om en laat even staan.

Meng intussen alle overige ingrediënten samen in een ruime mengkom (of in een keukenrobot). Voeg het gistmengsel toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Het deeg moet vlot van de kom loslaten en luchtig aanvullen.

Voeg, als je dat lekker vindt, wat extra kruiden naar keuze toe aan het deeg. Bv. kaneel voor een zoete toets, curry en komijn voor oosters, oregano of tijm voor Italiaans...

Laat het deeg gedurende 50 minuten rijzen onder een handdoek op een warme, tochtvrije plaats.

Verdeel het deeg vervolgens in 4 gelijke porties van +/- 50 gram. Maak van elke portie een bolletje.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik de bolletjes hierop. Laat voldoende plaats tussen elk bolletje. Bedek de bolletjes met een tweede vel bakpapier en duw de bolletjes plat. Laat de stukjes deeg opnieuw, tussen het boterpapier, rusten en rijzen gedurende minstens 30 min.

Maak met behulp van een mes 3 overlangse inkepingen in elk broodje. Bak de pitabroodjes gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. Toast vlak voor het serveren de pitabroodjes, goudbruin en knapperig in een broodrooster (of onder de ovengrill).

Hummus

Spoel de peulvruchten af onder de kraan.

Doe alle ingrediënten in een blender en mix fijn.

Voeg koud water en/of olie toe tot je de gewenste textuur bekomt. De dip moet smeuïg zijn maar niet te lopend. Als je tomaatjes in de olie gebruikt, kan je ook wat van deze olie toevoegen voor extra smaak!

Kruid de hummus goed af naar eigen smaak met extra peper en zout. Werk af met in stukjes gesneden zongedroogde tomaat, olijfolie, geroosterde sesamzaadjes, fleur de sel...

Verticale tabs