Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g loof van groente naar keuze (bv wortel of radijs)
- 1 - 2 teentjes look
- 110 g noten of pitten naar keuze
- 1 el vers citroensap
- 2 el verse groene kruiden naar keuze (bv basilicum of peterselie)
- goede olijfolie
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Claudia op haar blog Claudia's Food Court.
wrapper
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender en mix fijn.
Voeg olijfolie toe tot je de gewenste dikte bekomt. Een dikkere pesto is leuk om te smeren op brood of toastjes. Een gladde, meer vloeibare pesto is dan weer ideaal om door pasta te roeren of om slaatjes mee op smaak te brengen. Kruid naar smaak met peper en zout.
Je kan de pesto 2 à 3 weken bewaren in een afgesloten (glazen) potje in de koelkast. Zorg ervoor dat er altijd een dun laag olijfolie op de pesto staat. Vlak voor gebruik gewoon even vlug omroeren en klaar is kees!