Ingrediënten voor 4 personen
- 1 - 2 zoete aardappelen (bataat)
- 1 blik kidneybonen
- 1 rode ajuin
- 2 rode chilipepers
- 3 el gezouten pinda's (fijngehakt)
- 50 - 75 g paneermeel
- 0.5 tl gemalen korianderzaadjes
Extra info
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Sojavrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
Kook de zoete aardappel ongeschild gaar in een grote kom water. Spoel onder koud water en pel ze.
Meng ondertussen de andere ingrediënten in een grote kom samen met de in stukken gesneden aardappel. Plet alles tot een grove massa en vorm hier voorzichtig burgertjes van. Bestrooi met wat bloem en laat minstens een uurtje rusten in de koelkast.
Leg de burgers op de BBQ en bak ze ongeveer 5 minuten aan elke kant.
Serveer ze tussen een broodje met sla en avocado.
Een beetje gegrilde ananas is er ook lekker bij.