Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zoete aardappelen (bataat)
- 150 g uitgelekte sojayoghurt (natuur)
- 100 g zijden tofu
- 1 uitgeperste citroen
- 100 g compote van veenbessen
- 150 g sojaboter
- 1 dl hazelnootolie
- 1 teentje knoflook (geraspt)
- 1 tl verse tijm
- 12 laurierblaadjes
- gemalen peper
- zeezout
- platte peterselie
Extra info
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij
- Auteur: Philippe Van Den Bulck
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schrob de zoete aardappelen goed schoon en steek onderin elke zoete aardappel overlangs een houten spies. Snijd met een scherp mes dunne sneetjes van 1 mm tot tegen de houten spies, zo vermijd je dat je de zoete aardappel volledig doorsnijdt. Leg een half uur in ijskoud water zodat de plakjes open komen te staan.
Smelt de (soja)boter samen met de hazelnootolie, de knoflook en de tijm in een pan en bestrijk daarmee ruim de zoete aardappelen, vooral tussen de plakjes. Kruid met zeezout.
Steek hier en daar een blaadje laurier tussen de schijfjes zoete aardappel en zet alles in de oven. Gaar de zoete aardappelen in ongeveer 50 minuten.
Mix de tofu glad met de sojayoghurt, het citroensap, peper van de molen en een snuifje zeezout.
Serveer de zoete aardappelen met de ‘zure room’ en de compote van veenbessen.
Werk af met platte peterselie.