Zoete aardappel-koekjes met limoen en avocado

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Spoel in een vergiet onder koud stromend water de geraspte,zoete aardappel af totdat het water vrijwel helder is. Knijp al het overtollige water uit de afgespoelde rasp in een schone theedoek en kieper dan in een grote mengkom.

Voeg de ui, knoflook, gemberwortel, maïzena, rijstmeel, gehakte chilipeper, zout en peper, ongeveer 1 eetlepel korianderblaadjes en 2 eetlepels van de olijfolie of gesmolten kokosboter toe en meng
alles goed door elkaar.

Verdeel de resterende olijfolie of gesmolten kokosboter over 4 gietijzeren koekenpannetjes of koekenpannetjes met dikke bodem – of een koekenpan van 23 cm doorsnede voor een grote koek – en zet op hoog vuur. Doe een kwart van het aardappelbeslag in elk pannetje of alles in de grote pan (het moet duidelijk sissen) en maak het beslag goed plat met een spatel. Draai het vuur op matig. Bak elk aardappelkoekje 3-5 minuten (misschien iets langer voor
de grote koek), haal dan een pannenkoekmes of een spatel langs de randen, laat elk koekje op een plat bord glijden en dan weer in de pan met de andere kant boven. (Probeer ze niet in de pan om te gooien tenzij je de zwarte band hebt.)

Zet nog ongeveer 3 minuten op het vuur totdat de onderkant mooi bruin is.

Schep het vruchtvlees van de avocado’s met een lepel uit hun schil en prak dit grof met een beetje limoensap, de rest van de korianderblaadjes, de ringetjes chilipeper en peper en zout naar smaak.

Serveer de aardappelkoekjes met het avocadomengsel erbovenop geschept en de limoenpartjes om eroverheen uit te knijpen.

Verticale tabs