Zoete aardappel-paprikasoep

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan en dep droog. Doe de kikkererwten in een kom en druppel wat olijfolie erover. Breng op smaak met cajunkruiden en peper. Rooster de kikkererwten 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Schil de zoete aardappels en snijd klein. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn. Rits de tijm van de steeltjes.

Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappels, paprika en tijm toe en bak even mee (schep een paar paprikastukjes uit de pan voor later). Blus af met het water, verkruimel het groentebouillontablet erboven en kook in 15 minuten op een middelhoog vuur gaar. Breng eventueel verder op smaak met cajunkruiden.

Roer de helft van de kokosroom erdoor en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te stevig vindt.

Schenk of druppel de overgebleven kokos room over de soep. Strooi tenslotte de geroosterde kikkererwten erover en garneer met paprikastukjes en eventueel een takje verse tijm.

Rooster de paprika's even in de oven en mix ze vervolgens door de soep.

Verticale tabs