Ingrediënten voor 4 personen
- 1 el olie
- 1 witte ajuin in stukjes gesneden
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 rode paprika
- 2 medjool dadels in stukjes gesneden (of 1 el basterdsuiker)
- 2 zoete aardappelen in kleine stukjes gesneden
- 1 blik tomates concassées
- 2,5 el naturel pindakaas (bij voorkeur 100 % pinda)
- 750 ml groentebouillon
- 1 blik pois chiches
- 2 handen verse bladspinazie
- 400 g rijst
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Susanne op haar blog Plantbites.
wrapper
Bereiding
In een grote pan, verhit de olie op middelmatig vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en roer dit 5 minuten.
Voeg de komijnpoeder en kaneelpoeder toe en bak dit nog even mee.
Voeg de paprika, dadels, zoete aardappel en tomaten met sap toe, zet het vuur iets hoger.
Doe wat zout en peper erbij terwijl het aan de kook raakt.
In een aparte kom, meng 250 ml van de groentebouillon met de pindakaas en roer dit totdat er geen klontjes meer zijn.
Doe dit mengsel bij de groentes en laat dit met de overige bouillon ongeveer 25 min pruttelen totdat de zoete aardappel gaar is (misschien duur het nog wat langer bij jou).
Tot slot, doe de gewassen kikkererwten en spinazie erbij en kook dit totdat de spinazie zacht is geworden. Zo nodig, doe er nog wat peper en zout bij.
Serveer met de gekookte rijst.