Zoete aardappelkroketjes

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Kroketjes, het is een onmisbaar pronkstuk op je tafel. Wat dacht je van een zelfgemaakte en gezonde versie dit jaar?

Deze zoete aardappelkroketjes zijn de perfecte mix tussen zoet en hartig. Bovendien bevatten ze méér vezels dan de klassieke variant. Door ze in de oven te bakken zijn ze een stuk gezonder, zonder aan smaak in te boeten.

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes gaar, giet het water af en zet ze terug op het vuur terwijl je continu roert. Zo verdampt het vocht.

Meng de amandelmelk, graanmosterd, havermeel en boekweitmeel onder de aardappelen. Kruid af met een goede snuf zout, peper en nootmuskaat. Het mengsel zal redelijk zoet smaken. Voeg mosterd toe voor meer pit, of meer zout en nootmuskaat voor een hartigere smaak. Laat het mengsel 20 minuten opstijven in de koelkast.

Meng ondertussen de ingrediënten om te paneren in een bord.

Om te paneren

Maak je handen nat en rol ongeveer 20 gelijke balletjes. Rol ze door het paneermeel en leg opzij. Tip: maak je handen opnieuw nat na elk balletje.

Bak de kroketjes in een antikleefpan in een laagje druivenpit- of kokosolie (2 min. aan elke kant). Of bak ze in de oven op 200° gedurende 15-20 min en draai ze halverwege. De kroketjes zijn klaar wanneer ze mooi bruin gekleurd zijn.

Verticale tabs