Ingrediënten voor 4 personen
- 750 ml groentebouillon
- 300 g zoete aardappelen
- 2 stengels selder
- 1 ui
- 200 ml kokosmelk
- olijfolie
- peper en zout
- 1/2 bundeltje verse koriander (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Soep
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding:
Schil de zoete aardappel en snijd in grote stukken. Snijd de ui en selder in stukken.
Verhit een beetje olie en fruit hierin de ui. Voeg de zoete aardappel en stukjes selder
toe. Laat 2 minuten meestoven.
Blus met de groentebouillon tot alles onderstaat en breng dan aan de kook. Verlaag
het vuur en laat 15 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
Haal de soep van het vuur en mix fijn. Voeg de kokosmelk en eventueel nog wat
extra bouillon toe. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Extra info:
De kokosmelk kan je ook vervangen door peterselie of rozemarijn of een laurierblaadje.
Voor een meer romige textuur te creëren, mix je er een blik witte bonen bij.
(Deze ingrediënten zijn goedkoop te vinden in de Turkse winkel in je buurt.)
Prijs per persoon: 0,90 euro