Zoete aardappelwraps

Ingrediënten voor 4 wraps personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Schil de zoete aardappel, snij in kleine blokjes en kook de hem in voldoende water in ongeveer 20 minuten gaar. Je merkt dat de zoete aardappel gaar is als je er met een vork in kan prikken en je niet in de aardappel vast blijft zitten.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal is dat 8 minuten). Giet de rijst af zodra deze gaar is.

Meng de gekookte zoete aardappel met de kerrie en peper en zout naar smaak. Stamp alles fijn, totdat je puree krijgt. Voeg eventueel een beetje van het kookwater of wat plantaardige melk toe om het extra smeuïg te maken.

Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken en voeg ze vervolgens toe aan de gekookte rijst. Voeg ook paprikapoeder, chilipoeder en komijn toe. Roer goed door. Eventueel kun je dit bonenmengsel nog opwarmen, maar dit is niet echt nodig omdat de rijst genoeg warmte afgeeft aan de bonen.

Warm de wraps op in een koekenpan (of in de magnetron). Beleg de wrap met een laag zoete aardappelpuree en vervolgens de rijst met bonen, spinazie, eventueel gesneden groenten en een flinke hoeveelheid tacosaus.

Rol de wrap voorzichtig op en herhaal dit totdat alle vier de wraps gerold zijn. Voilà!

Verticale tabs