Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de havercrumble topping:
- 100 g havermout
- 100 g speltbloem
- 50 g suiker
- 100 g plantaardige boter
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl gemalen gemberpoeder
- zout
- Voor de vulling
- 4 appels geschild en in blokjes gesneden
- 2 pastinaken geschild en geraspt
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- Snuifje kruidnagels
- 8 medjool dadels of gedroogde vijgen, in stukjes gehakt
- sap van 1/2 citroen
- 2 el appelstroop
- 60 ml water
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
- Allergie: Notenvrij en Sojavrij
- Recepten: : Eveline Versluys @Vegamuze
- Fotografie & styling:: Toos Vergote @Toosplantbasedfood
wrapper
Verwarm de oven op 175°C.
Mix voor de vulling de appelsiroop, water en citroensap kort samen tot een papje. Meng er de specerijen door.
Doe de blokjes appel, geraspte pastinaak en dadel in een kom en roer er de appelsiroop mengeling door. Zorg dat alle blokjes een laagje van de stroop hebben.
Verdeel de vulling evenredig over een ingevette ovenschaal.
Maak nu de crumble. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed. Wrijf de boter met je vingertoppen in het beslag tot je een samenhangend, maar brokkelig deeg krijgt.
Verdeel de crumble over de appel-pastinaak blokjes en zet in de voorverwarmende oven gedurende 30 minuten.
Serveer met een flinke schep plantaardige yoghurt.