Ingrediënten voor 4 personen
- 150 g prinsessenbonen in tweeën
- 1 ajuin in ringen
- 2 teentjes knoflook versnipperd
- 1 venkel zonder stelen, in stukken
- 1 gele paprika in reepjes
- 4 trostomaten in kleine stukjes
- 150 g bloemkolen in roosjes
- 150 g courgettes in stukken
- 1 chilipeper gehakt, eventueel ontpit
- 150 g witte of rode bonen (mag uit blik)
- 400 gnocchi (mag vacuüm verpakt)
- 10 ontpitte, zwarte olijven gehalveerd
- 1 portie saffraan
- witte wijn
- olijfolie
- peper en zeezout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit La cucina verde
wrapper
Bereiding
Kook de boontjes 7 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
Stoof de ui gaar in wat olijfolie. Voeg de knoflook en het pepertje toe. Voeg de venkel en de paprika toe en stoof ze mee. Voeg de tomaten, de witte wijn en de saffraan toe. Laat alles 10 minuten stoven.
Voeg de bloemkool en de courgette toe. Voeg de witte of rode bonen, de gnocchi en de olijven toe. Laat alles zachtjes stoven tot de gnocchi en de groenten gaar zijn.
Voeg de prinsessenboontjes toe en breng het gerecht op smaak met zout en eventueel peper.