Zomerse havermout met gemarineerde tempehblokjes

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Begin met het marineren van de tempeh. Giet het sinaasappelsap in een kom samen met de tahini, fijngesneden knoflook, geraspte gember, kurkuma en maïzena. Roer alles door elkaar en voeg vervolgens de tempehblokjes toe. Zet minimaal 2 uur in de koelkast zodat de marinade goed in de tempeh kan trekken.

Snijd de knoflook, sjalot en venkel fijn.

Zet een pot op een middelhoog vuur. Giet er wanneer de pot warm is 1 el olijfolie in, gevolgd door de knoflook, sjalot en venkel. Besprenkel met een snufje zout, peper, kurkuma en koriander en stoof zo'n 5 à 10 minuten.

Los een half bouillonblokje op in 250 ml kokend water.

Snijd de champignons in schijfjes en zet ondertussen een pan op een middelhoog vuur. Giet er 1 el olijfolie in en bak de champignons.

Voeg de bouillonoplossing toe aan de pot met venkel en laat 3 minuten sudderen. Voeg vervolgens de gebakken champignons toe en laat verder sudderen op een laag vuur. Voeg na 5 minuten de havervlokken , citroensap en edelgistvlokken toe en roer goed.

Scheid de tempeh van de marinade en bewaar beide. Verwarm een pan (dezelfde pan als die van de champignons) op een middelhoog vuur en giet 1 el olijfolie erin, gevolgd door de tempeh. Bak de tempeh aan alle kanten tot hij goudbruin gekleurd is.

Voeg beetje bij beetje de marinade van de tempeh toe aan de havervlokken en roer goed door.

Wanneer het meeste vocht is opgenomen door de havervlokken en de tempeh klaar is, is het tijd om op te dienen.

Verdeel de havervlokkenmix over 2 borden, gevolgd door de tempeh en rucola. Garneer met gedroogde tijm.

Verticale tabs