Zomerse lasagne

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Snijd de courgette heel fijn (julienne). Meng het sap van de citroen met 30 ml olijfolie en het zout en laat de courgette hierin minstens 30 minuten marineren.
  2. Voor de hummus: mix alle ingrediënten goed samen met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra water of olijfolie toe tot je een smeuïg beleg krijgt. Voor dit recept heb je 100 gram hummus nodig.
  3. Voor de pesto: hak de hazelnoten, de in stukken gesneden pijpajuin en de basilicum fijn in een blender of keukenrobot en giet er de rest van de olijfolie bij. Kruid af met zout en peper naar smaak.
  4. Snijd de tomaten en de zongedroogde tomaten fijn. Kook de lasagnevellen gaar volgens de instructies op de verpakking en giet ze af.
  5. Neem een ovenschaal en leg hierin een laag lasagnevellen. Smeer ze in met de helft van de hummus. Leg hierop een laagje van de gemarineerde courgettes en de fijngesneden tomaten. Giet hierover een beetje pesto. Herhaal hetzelfde voor de andere lagen. Eindig met een lasagnevel en strijk het bovenste vel goed in met de pesto. Serveer op kamertemperatuur.

Dat lasagne niet altijd uit de oven moet komen bewijst Magdalena Moro met dit recept. Ideaal als verkoelend gerecht op snikhete dagen!

Verticale tabs