Zomerse meloensalade

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Allergie: Glutenvrij
  • Bron: Everyday Vegan, Ellen Charlotte Marie, €25,99, Uitgeverij Lannoo.
  • Beelden: Ellen Charlotte Marie

wrapper

Schep balletjes uit de meloenen met een parisiennelepeltje of snijd de meloenen in kleine blokjes.

Doe de zonnebloempitten in een kleine steelpan en zet op het vuur. Besprenkel de zonnebloempitten na enkele minuten met een beetje water en voeg onmiddellijk daarna het zout toe. Schud de pan, zodat het zout aan de zonnebloempitten blijft kleven (probeer dit ook eens met noten en pitten, ideaal voor bij de apero).

Meng voorzichtig alle ingrediënten van de salade en strooi er de gezouten zonnebloempitten en vers gesneden muntblaasjes over.

Maak de dressing door alle ingrediënten te mixen tot een gladde saus en serveer dit bij de salade.

Verticale tabs