Ingrediënten voor 2 personen
- 2 bakjes tofugehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 fijngesneden sjalot
- 4 tl tomatenpuree
- 1 tl groentebouillon
- 1 el ketchup
- 250 g tomaten (uit blik)
- 1 takje tijm
- 1 takje salie
- 1 takje rozemarijn
- 1 laurierblad
- 3 dl sojaroom
- 500 g aardappelen
- 12 zwarte, ontpitte olijven
- olijfolie
- 1 el olie
- basilicum
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Notenvrij
- Bron: www.alprosoya.be
wrapper
Bereiding
- Stoof het Alpro soya fijngehakt met de look en de sjalot en laat dit ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg er de tomatenpuree, gepelde tomaten, ketchup, groentebouillon en de kruiden bij. Laat het geheel sudderen tot het bijna helemaal ingekookt. Voeg er dan 2 dl sojaroom bij en laat het opnieuw inkoken tot een vaste brei.
- Schil en kook ondertussen de aardappelen ongeveer 20 minuten. Giet de aardappelen af, voeg 1 dl sojaroom toe, peper en zout en stamp fijn.
- Schik het gehakt in een diep bord met daarop de vloeibare puree.
- Strooi de olijven, olijfolie en basilicum over het gerecht.