Ingrediënten voor 4 personen
- 1,2 kg aardappelen
- 500 g zuurkool
- 1 geraspte appel
- 80 g rozijnen
- 2 laurierblaadjes
- 1 kruidnagel
- 300 ml sojaroom
- nootmuskaat naar smaak
- peper en zout naar smaak
- 1 bakje veggie spekjes of hamblokjes, bv van De Vegetarische Slager
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Recept: EVA
- Fotograaf: Taieb Gottiti
- Foodstyling: Foodlove , Fitfoodness
wrapper
Zuurkoolstamppot met veggie spekjes en appeltjes
- Schil en kook de aardappelen
- Verwarm ondertussen de zuurkool met de geraspte appel, rozijntjes, laurier en kruidnagel gedurende +/- 20 minuten op een laag vuurtje
- Giet de aardappelen af en stoemp deze samen met de zuurkool (haal de laurierblaadjes en kruidnagel eruit) en sojaroom. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Bak de spekjes en strooi ze over de stoemp.