Ingrediënten voor 4 personen
- 1 teentje knoflook
- 1 blik kikkererwten uitgelekt
- 5 zwarte olijven
- 2 el vocht van de olijven
- 1 el citroensap
- 0,5 tl zout
- 50 ml olijfolie of meer indien nodig
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van ProVeg.
wrapper
Doe de knoflook in de keukenmachine en pureer fijn.
Voeg kikkererwten toe en maal ze fijn.
Voeg het vocht van de olijven, citroensap en zout toe en pureer.
Giet voorzichtig de olijfolie erbij (liefst terwijl je pureert) tot een goede structuur is bereikt.
Op het einde voeg je de olijven zelf toe en maal heel kort, zodat er nog stukjes olijf in zitten.
Serveer op je favoriete vegan brood!
Tip: Door deze hummus met lijnzaadolie te maken voeg je extra gezonde omega 3-vetzuren toe.