wrapper

 • Wat is domiciliëring?

  Via de Europese domiciliëring geef je toestemming aan EVA vzw om een opdracht te sturen naar jouw bank om een bedrag van je rekening te debiteren en je geeft ook de toestemming aan jouw bank om een bedrag van jouw rekening te debiteren in overeenstemming met de opdracht van EVA vzw. Zo hoef je zelf niets meer te doen je houdt ook de controle over de betaling.

 • Hoe kan ik mijn domiciliëring stopzetten?

  Je kunt je domiciliëring stopzetten door contact op te nemen met ons via supporters@evavzw.be of 09 329 68 51.

 • Ik ben verhuisd en ik wil mijn adres wijzigen.

  Geef je adreswijziging door via mail naar supporters@evavzw.be en we brengen alles in orde.

 • Waarom EVA Supporter worden?

  Als EVA Supporter betaal je geen lidgeld, maar geef je een maandelijkse bijdrage aan EVA vzw. Je kiest zelf hoeveel je wil geven en je krijgt hiervoor een fiscaal attest.

  Voordelen voor jou

  • Je kiest zelf naar eigen vermogen hoeveel je wil geven aan EVA en je wijzigt dit wanneer je wil.
  • Je bijdrage als EVA Supporter is fiscaal aftrekbaar. Het lidmaatschap bij EVA was dat niet. Op deze manier kun je dus minder betalen dan bij een lidmaatschap, maar geef je toch meer aan EVA. Hoe kan dat? Voor een lidmaatschap betaalde je bvb. € 30 per jaar of € 35 voor een familielidmaatschap. Als je voor een maandelijkse bijdrage van € 5 kiest, geef je € 60 per jaar. Maar omdat het hier om een gift gaat, ontvang je een fiscaal attest waarmee je 45 % (60% in 2020) van je gift recupereert via de belastingen. Je betaalt dus eigenlijk maar € 33 per jaar.
  • Door maandelijks een bijdrage te geven, kun je je giften beter spreiden over het hele jaar. Er gaat geen grote som in één keer van je rekening.
  • De maandelijkse betaling verloopt automatisch. Je hoeft dus zelf niets meer te doen. Je blijft EVA-supporter tot wanneer je het zelf stopzet.

  Voordelen voor EVA

  • Met een maandelijkse gift steun je EVA op een duurzame en efficiënte manier en draag je bij aan de financiële stabiliteit van EVA.
  • Grotere inkomsten uit giften laten ons toe ons werking uit te breiden en te verbeteren. Zo help je ons onze missie sneller te verwezenlijken!
 • Hoe word ik EVA Supporter?

  Je kan dit makkelijk in orde brengen door hier om te schakelen van lid naar supporter.

 • Vanaf wanneer is mijn bijdrage fiscaal aftrekbaar?

  Je hebt recht op een fiscaal attest als aan volgende vier voorwaarden is voldaan:
  1. Je stort je gift rechtstreeks van jouw rekening op de rekening van EVA vzw. Je vermeldt daarbij als mededeling ‘gift’ of 'supporter'. 
  2. Je ontvangt geen tegenprestatie voor jouw gift. Bvb: geen korting op workshops of in winkels, geen maaltijd (bvb. bij Chili voor Willy)
  3. Het gestorte bedrag komt alleen van jou en vertegenwoordigt dus niet de opbrengst van een collectieve geldinzameling (bvb. geen opbrengst van een bake sale)
  4. Je gift moet minstens 40 euro per jaar zijn. Het bedrag van 40 euro kan samengesteld zijn uit verschillende kleinere giften die in hetzelfde kalenderjaar gestort zijn.

 • Hoe kan ik mijn maandelijkse betaling wijzigen of stopzetten?

  Dat kan door een mailtje sturen naar supporters@evavzw.be met je naam, adres en rekeningnummer en we brengen dat voor jou in orde. 

 • Blijf ik EVA Magazine ontvangen?

  EVA Supporters houden we op de hoogte van de werking van EVA via onze maandelijkse digitale nieuwsbrief en driemaandelijks valt er ook een papieren update in je bus, EVA Nieuws. Dat zal er ietsje anders gaan uitzien dan het EVA Magazine dat leden nu ontvangen, maar we blijven ook via EVA Nieuws iedereen inspireren en motiveren om plantaardige te koken en eten met tips en recepten.

 • Ik geef als EVA Supporter liever jaarlijks i.p.v. maandelijks, kan dit ook? 

  Ja hoor, je kan ook jaarlijks een gift doen aan EVA. Hier kun je dat makkelijk in orde brengen. Wij volgen dat ieder jaar voor je op. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf een jaarlijkse bestendige opdracht aan EVA instellen vanop jouw bankrekening. 

 • Kan ik nog steeds een eenmalige gift doen?

  Ja hoor, je kan hier makkelijk een eenmalige gift doen aan EVA vzw.
  Of overschrijven via:

  EVA vzw
  Steendam 84, 9000 Gent
  IBAN: BE 53 5230 8011 0153
  BIC: TRIOBEBB
  Vermeld ‘gift’ als mededeling

 • Vanaf wanneer begint mijn bijdrage als EVA Supporter te lopen? 

  Van zodra we de aanvraag om EVA Supporter te worden hebben ontvangen en onze administratie alles heeft verwerkt en doorgestuurd naar je bank, start dit. Je krijgt hiervan een bevestiging.

 • Wat gebeurt er met mijn gift aan EVA? 

  Giften aan EVA worden gebruikt om onze dagelijkse werking en campagnes te ondersteunen. Hier heb je zicht op waar de inkomsten van EVA vandaan komen en waar die aan besteed worden.

  Heb je vragen? Contacteer ons gerust via supporters@evavzw.be 

 • Kan ik niet gewoon EVA lid blijven?

  Op termijn zullen alle EVA-leden omschakelen naar EVA Supporters. Het systeem van het lidmaatschap zal tegen het einde van 2021 uitdoven.

 • Ik ben al lid van EVA, hoe word ik supporter?