wrapper

Waarom supporteren voor EVA?

Jouw steun helpt levens te redden van mensen en dieren, én beschermt onze planeet!

Wat doet EVA met jouw steun?

Ja, ik supporter mee!

Liever elke maand een beetje geven? Supporter maandelijks

Je jaarlijkse gift wordt automatisch overgemaakt via Europese domiciliëring (SEPA). Om de aanvraag te doen bij je bank hebben we je rekeningnummer nodig, in internationaal formaat (IBAN). Deze informatie vind je op je bankkaart en bankafschriften. Bv. 'BE53 5230 8011 0153'

Viermaal per jaar ontvang je van ons informatie over hoe we jouw gift besteden. We versturen het infoblad naar het adres dat je hierboven opgaf of je kan ervoor kiezen om het infoblad digitaal te ontvangen op het e-mailadres dat je hierboven opgaf

Met het inzenden van dit formulier geef je de toestemming aan (A) EVA vzw om een opdracht te sturen naar je bank om een bedrag van je rekening te debiteren en (B) je bank om een bedrag van uw rekening te debiteren in overeenstemming met de opdracht van EVA vzw. Een verzoek tot terugbetaling moet binnen 8 weken na de datum van debitering van de bijdrage van uw rekening worden ingediend. Je kunt bij je bank informatie krijgen over de terugbetaling en over jouw rechten met betrekking tot dit mandaat.

VEF

EVA vzw onderschrijft de Ethische Code van de VEF. Je beschikt over een recht op informatie. Dit houdt in dat schenkers, vrijwilligers en personeelsleden tenminste jaarlijks op de hoogte gebracht worden van wat met de verworven fondsen gedaan werd.

Welkom in onze club!

Leuk dat je mee supportert voor een dier-, mens- en milieuvriendelijkere wereld! Samen met 750+ andere EVA Supporters maak je het verschil.

We houden alle EVA Supporters op de hoogte van alle nieuwtjes via:

 • de maandelijkse supportersnieuwsbrief via mail
 • ons driemaandelijks infoblad vol EVA Nieuws, op papier of digitaal. Bekijk hier een voorbeeldexemplaar.

Je bijdrage aan EVA is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je krijgt dus 45% van je bijdrage terug via de belastingen.

Wist je trouwens dat EVA door Effectief Altruïsme Vlaanderen gekozen is als een van de goede doelen waarbij jouw steun de meeste impact heeft?

“Om de klimaatverandering aan te pakken heeft EVA een effectieve strategie, met het promoten van plantaardige voeding. De veeteelt staat telkens in de top drie van oorzaken van de belangrijkste mondiale milieuproblemen zoals klimaatverandering, ontbossing en biodiversiteitsverlies."

Lees hier meer over onze visie en aanpak.

Veelgestelde vragen: algemeen

Veelgestelde vragen: voor EVA leden

 • Wat verandert er als ik EVA Supporter ben in plaats van EVA lid? 

  Op zich verandert er niet zoveel. Jij blijft EVA steunen en wij blijven dankzij jouw steun verder werken aan een meer plantaardige wereld.
  Het enige wat verandert is dat je geen kortingskaart meer krijgt, maar je bijdrage is nu wel fiscaal aftrekbaar.

 • Waarom is er geen EVA-kortingskaart meer?

  Om een fiscaal attest te krijgen voor je gift, mag je geen rechtstreeks financieel voordeel ontvangen. Een kortingskaart is een typisch voorbeeld van een financieel voordeel.
  Voor de meeste mensen is het fiscale voordeel van een gift veel groter dan de kortingen die je kreeg met je lidkaart. En veel leden gaven aan hun kortingskaart niet of amper te gebruiken. De EVA-kortingskaart is ontstaan op het moment de veggie en vegan vriendelijke zaken nog zeldzaam waren. Intussen is het aanbod (gelukkig maar!) zo groot, dat het amper bij te houden is. Daarnaast is dit niet per se de beste manier om de horeca, winkels en ondernemers te ondersteunen. Kortingen doen de vaak al erg kleine winstmarges nog slinken, zeker nu alle horeca het zo moeilijk heeft.

  Ondertussen blijven we de horeca en andere ondernemers wel op andere manieren ondersteunen, bijvoorbeeld door ze in de kijker te zetten op onze sociale media en de website.

 • Wat gebeurt er met mijn EVA-kortingskaart?

  Als je momenteel nog een geldige EVA-kortingskaart hebt, kun je deze gewoon verder gebruiken. Maar eens deze is verlopen, ontvang je geen nieuwe meer.

 • Blijf ik EVA Magazine ontvangen?

  EVA Supporters houden we op de hoogte van de werking van EVA via onze maandelijkse digitale nieuwsbrief en driemaandelijks valt er ook een papieren update in je bus, EVA Nieuws. Dat zal er ietsje anders gaan uitzien dan het EVA Magazine dat leden nu ontvangen, maar we blijven ook via EVA Nieuws iedereen inspireren en motiveren om plantaardige te koken en eten met tips en recepten.

 • Krijg ik als EVA Supporter korting op kookworkshops of andere EVA activiteiten?

  Om een fiscaal attest te mogen ontvangen voor je gift, mag je geen rechtstreeks financieel voordeel krijgen. Korting op een kookworkshops of activiteiten is een typisch voorbeeld van een financieel voordeel, dus dit kan helaas niet meer. Voor de meeste mensen zal het fiscale voordeel van een gift wel veel groter zijn dan de korting die ze als lid kregen. 

 • Kan ik niet gewoon EVA lid blijven?

  Op termijn zullen alle EVA-leden omschakelen naar EVA Supporters. Het systeem van het lidmaatschap zal tegen het einde van 2021 uitdoven.

 • Hoe word ik EVA Supporter? (filmpje)

Nog vragen?

Mail naar supporters@evavzw.be