Leden worden Supporters

Wie EVA steunt, is niet langer lid, maar vanaf nu wordt iedereen EVA Supporter! Eind 2020 maakten we deze switch omdat het zowel voor de Supporters als voor EVA beter is. Word jij ook Supporter? Je kiest zelf hoeveel je wil geven en je ontvangt een fiscaal attest waarmee je 45% van jouw gift terug krijgt. En je kunt het makkelijk zelf in orde brengen. Meer info vind je hieronder.

wrapper

Voordelig voor jou ...

 • Je kiest zelf hoeveel je geeft aan EVA. Je bedrag aanpassen? Dat kan!
 • Je bijdrage aan EVA is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je krijgt dus 45% van je bijdrage terug via de belastingen. Dus als je wil betaal je minder, maar geef je meer.
 • Je hoeft zelf niets meer te doen. De betaling verloopt automatisch en handmatig vernieuwen is dus niet meer nodig. Je blijft EVA Supporter tot wanneer je het zelf stopzet.
 • Als je voor een maandelijkse bijdrage kiest dan zijn je giften gespreid over het hele jaar, en hoef je niet in één keer een grote som te betalen.

... en waardevol voor EVA!

 • Je helpt ons om onze missie sneller te verwezenlijken! Met grotere inkomsten uit giften kunnen we onze werking uitbreiden en verbeteren.
 • Je steunt ons op een duurzame en efficiënte manier. Jouw regelmatige bijdrage verleent ons financiële zekerheid voor de toekomst.

Ja, ik supporter mee!

Liever elk jaar geven? Supporter jaarlijks

Je ontvangt een fiscaal attest voor je gift. Je rijksregisternummer gebruiken we enkel en alleen voor het opmaken van dit attest.
Straat, huisnummer en eventuele toevoegingen
Je maandelijkse gift wordt automatisch overgemaakt via Europese domiciliëring (SEPA). Om de aanvraag te doen bij je bank hebben we je rekeningnummer nodig, in internationaal formaat (IBAN). Deze informatie vind je op je bankkaart en bankafschriften. Bv. 'BE00 1234 5678 9101'
Deze bank-identificatie-code van 8 letters of cijfers vind je op je bankkaart en bankafschriften. Bv. 'TRIOBEBB'

Viermaal per jaar ontvang je van ons informatie over hoe we jouw gift besteden.

Met het inzenden van dit formulier geef je de toestemming aan (A) EVA vzw om een opdracht te sturen naar je bank om een bedrag van je rekening te debiteren en (B) je bank om een bedrag van uw rekening te debiteren in overeenstemming met de opdracht van EVA vzw. Een verzoek tot terugbetaling moet binnen 8 weken na de datum van debitering van de bijdrage van uw rekening worden ingediend. Je kunt bij je bank informatie krijgen over de terugbetaling en over jouw rechten met betrekking tot dit mandaat.

VEF

EVA vzw onderschrijft de Ethische Code van de VEF. Je beschikt over een recht op informatie. Dit houdt in dat schenkers, vrijwilligers en personeelsleden tenminste jaarlijks op de hoogte gebracht worden van wat met de verworven fondsen gedaan werd.

Waarom supporteren voor EVA?

De komende 20 jaar wil EVA de productie en consumptie van dierlijke producten met de helft verminderen. Op die manier pakken we vier belangrijke mondiale problemen tegelijk aan: de klimaatcrisis, de gezondheidsproblematiek, het dierenleed en de ongelijke voedselverdeling in de wereld.

Om dit doel te realiseren hebben we middelen nodig. Door EVA Supporter te worden kan je ons helpen.

Wist je trouwens dat EVA door Effectief Altruïsme Vlaanderen gekozen is als een van de goede doelen waarbij jouw steun de meeste impact heeft?

“Om de klimaatverandering aan te pakken heeft EVA een effectieve strategie, met het promoten van plantaardige voeding. De veeteelt staat telkens in de top drie van oorzaken van de belangrijkste mondiale milieuproblemen zoals klimaatverandering, ontbossing en biodiversiteitsverlies."

Lees hier meer over onze visie en aanpak.

Veelgestelde vragen: algemeen

Veelgestelde vragen: voor EVA leden

 • Wat verandert er als ik EVA Supporter ben in plaats van EVA lid? 

  Op zich verandert er niet zoveel. Jij blijft EVA steunen en wij blijven dankzij jouw steun verder werken aan een meer plantaardige wereld.
  Het enige wat verandert is dat je geen kortingskaart meer krijgt, maar je bijdrage is nu wel fiscaal aftrekbaar.

 • Waarom is er geen EVA-kortingskaart meer?

  Om een fiscaal attest te krijgen voor je gift, mag je geen rechtstreeks financieel voordeel ontvangen. Een kortingskaart is een typisch voorbeeld van een financieel voordeel.
  Voor de meeste mensen is het fiscale voordeel van een gift veel groter dan de kortingen die je kreeg met je lidkaart. En veel leden gaven aan hun kortingskaart niet of amper te gebruiken. De EVA-kortingskaart is ontstaan op het moment de veggie en vegan vriendelijke zaken nog zeldzaam waren. Intussen is het aanbod (gelukkig maar!) zo groot, dat het amper bij te houden is. Daarnaast is dit niet per se de beste manier om de horeca, winkels en ondernemers te ondersteunen. Kortingen doen de vaak al erg kleine winstmarges nog slinken, zeker nu alle horeca het zo moeilijk heeft.

  Ondertussen blijven we de horeca en andere ondernemers wel op andere manieren ondersteunen, bijvoorbeeld door ze in de kijker te zetten op onze sociale media en de website.

 • Wat gebeurt er met mijn EVA-kortingskaart?

  Als je momenteel nog een geldige EVA-kortingskaart hebt, kun je deze gewoon verder gebruiken. Maar eens deze is verlopen, ontvang je geen nieuwe meer.

 • Blijf ik EVA Magazine ontvangen?

  EVA Supporters houden we op de hoogte van de werking van EVA via onze maandelijkse digitale nieuwsbrief en driemaandelijks valt er ook een papieren update in je bus, EVA Nieuws. Dat zal er ietsje anders gaan uitzien dan het EVA Magazine dat leden nu ontvangen, maar we blijven ook via EVA Nieuws iedereen inspireren en motiveren om plantaardige te koken en eten met tips en recepten.

 • Krijg ik als EVA Supporter korting op kookworkshops of andere EVA activiteiten?

  Om een fiscaal attest te mogen ontvangen voor je gift, mag je geen rechtstreeks financieel voordeel krijgen. Korting op een kookworkshops of activiteiten is een typisch voorbeeld van een financieel voordeel, dus dit kan helaas niet meer. Voor de meeste mensen zal het fiscale voordeel van een gift wel veel groter zijn dan de korting die ze als lid kregen. 

 • Kan ik niet gewoon EVA lid blijven?

  Op termijn zullen alle EVA-leden omschakelen naar EVA Supporters. Het systeem van het lidmaatschap zal tegen het einde van 2021 uitdoven.

 • Hoe word ik EVA Supporter? (filmpje)

Nog vragen?

Mail naar supporters@evavzw.be