wrapper

Doe mee met de Veggiechallenge in maart!

Dertig dagen gezonder, lekkerder en ecologischer eten. Dat is de VeggieChallenge! Ga samen met tienduizenden Belgen de uitdaging aan in maart en ontdek hoe makkelijk het is om meer veggie te eten.

SCHRIJF JE HIER IN
en ontvang een maand lang gratis recepten, weekmenu's en tips!

Schrijf je in en win!

Om je nog wat extra motivatie te geven, verzamelden we een hele reeks coole prijzen speciaal voor alle deelnemers van de VeggieChallenge in maart! Veggie maaltijdboxen, kookworkshops, een luxediner, een overnachting in een veggie B&B… en nog veel meer! Iedereen wint een prijs!

Na je inschrijving ontvang je een link om deel te nemen.

IK DOE MEE

Waarom meedoen?

VOOR JE GEZONDHEID
Plantaardige voeding bevat meer vezels en mineralen, wat goed is voor je gezondheid. En meer groenten en fruit eten verlaagt ook je kans op een hoge cholesterol, overgewicht en diabetes type 2.

VOOR HET MILIEU
Door meer plantaardig te eten, heb je een impact op heel de planeet. Het is beter voor het behoud van de biodiversiteit en het bestrijden van klimaatverandering. Als 50.000 Belgen een maand lang veggie eten, besparen we samen 950.000 kg CO2 en 1.450.000.000 liter water. Dat komt neer op 58 000 000 keer douchen.

VOOR DE DIEREN
In België worden jaarlijks zo’n 285 miljoen dieren gedood voor voeding. Op wereldbasis zijn dat er 60 miljard. De gemiddelde Belg eet tijdens zijn leven 1800 dieren. Je redt dus ook echt dierenlevens door mee te doen met de VeggieChallenge.

Zij doen ook mee!

Met trots stellen we jullie onze ambassadeurs voor de VeggieChallenge 2022 voor: Tijmen Govaerts, Wim Ballieu, Fanny Lecluyse, Elisabeth Van Lierop en Kato Callebaut.

Zij zien de VeggieChallenge in ieder geval helemaal zitten, en vertellen waarom zij het belangrijk vinden om (meer) plantaardig te eten.

Schrijf je gratis in!

Ga samen met tienduizenden andere Belgen de uitdaging aan! Kies zelf of je flexi, veggie of vegan gaat.