wrapper

Doe mee met de Veggiechallenge in maart!

Dertig dagen gezonder, lekkerder en ecologischer eten. Dat is de VeggieChallenge! Ga samen met tienduizenden Belgen de uitdaging aan in maart en ontdek hoe makkelijk het is om meer veggie te eten.

SCHRIJF JE HIER IN
en ontvang een maand lang gratis recepten, weekmenu's en tips!

Waarom meedoen?

VOOR JE GEZONDHEID
Plantaardige voeding bevat meer vezels en mineralen, wat goed is voor je gezondheid. En meer groenten en fruit eten verlaagt ook je kans op een hoge cholesterol, overgewicht en diabetes type 2.

VOOR HET MILIEU
Door meer plantaardig te eten, heb je een impact op heel de planeet. Het is beter voor het behoud van de biodiversiteit en het bestrijden van klimaatverandering. Als 50.000 Belgen een maand lang veggie eten, besparen we samen 950.000 kg CO2 en 1.450.000.000 liter water. Dat komt neer op 58 000 000 keer douchen.

VOOR DE DIEREN
In België worden jaarlijks zo’n 285 miljoen dieren gedood voor voeding. Op wereldbasis zijn dat er 60 miljard. De gemiddelde Belg eet tijdens zijn leven 1800 dieren. Je redt dus ook echt dierenlevens door mee te doen met de VeggieChallenge.

Doe mee met jouw stad of gemeente

Je kan ook als stad of gemeente meedoen met de VeggieChallenge! De stad of gemeente met de meeste deelnemer per aantal inwoners wordt de beste Veggie Stad. In 2022 was dat Hasselt en in 2021 ging de eer naar Leuven. Zij doen allebei opnieuw mee en verder strijden dit jaar ook Kortrijk, Oostende, Bredene, Brugge, Deinze, Gent, Mechelen, Genk, Sint-Gillis, Auderghem en Jette mee voor de titel van best Veggie Stad 2023.

Meet jouw impact via de app

Dankzij een samenwerking met atlasGo, kan je dit jaar ook in groep meedoen via de app! Daar kun je iedere dag registreren of je veggie of vegan hebt gegeten en zo je CO2-impact meten.
Via de app kun je in groep deelnemen met de VeggieChallenge, want samen is altijd leuker dan alleen!

Hoe meedoen via de app?
1. Download de atlasGO app met onderstaande QR-code of via de link (Android of iPhone)
2. Voer de code ‘VC23’ in
3. Log-in of creëer jouw atlasGo-account

Campagne met de steun van onze hoofdpartners Colruyt Group en Garden Gourmet en onze partners Violife, Alpro, Aldi en Carrefour.

Schrijf je gratis in!

Ga samen met tienduizenden andere Belgen de uitdaging aan!