wrapper

Lager onderwijs

Leerkrachten in het lager onderwijs kunnen beroep doen op ons kant-en-klaar educatief pakket Donderdag Veggiedag in de klas, met veel lesblaadjes, prenten, kijk- en voelzakjes, posters, een stempel ... Een educatief pakket is gratis (exclusief verzendkosten) zolang de voorraad strekt en kan besteld worden door een mailtje te sturen naar info@evavzw.be.

Wil je meer inspiratie opdoen, kijk dan zeker even naar onze publicaties.

Secundair onderwijs

Kookworkshop 'Kook het Voort'
Festivalwraps, ketchupcurry, een brooddoos zonder dieren, ...dit zijn maar enkele voorbeelden van de gerechtjes die men leert maken tijdens een workshop Kook het Voort. Na een korte inleiding over de voordelen van vleesvermindering kunnen de leerlingen in groepjes zelf een gerecht klaarmaken. en nadien kan iedereen natuurlijk proeven. Koken met bekende en minder bekende ingrediënten en samen proeven en ervaren hoe lekker veggie is, is de kern van deze workshop. En na afloop krijgt iedereen een leuke receptenbundel mee zodat er ook thuis nog voort gekookt kan worden.
duur: 2 lesuren
groepsgrootte: max 20
benodigd materiaal: basis kookmateriaal
prijs: 250 euro (200 euro voor aansluitende workshops). In bepaalde steden kan deze workshop gratis.
meer info en boekingen: we focussen ons momenteel enkel op workshops in Gent, Sint-Niklaas en Kortrijk. Is jouw school gelegen in een van deze steden, neem dan gerust contact op met melanie@evavzw.be.

Wil je meer inspiratie opdoen, kijk dan zeker even naar onze publicaties.


Ontdek ook PlanEet dit is een gratis digitaal lessenpakket met korte filmpjes, stellingen die discussie aanwakkeren, quizvragen en opdrachten, kookfilmpjes, ... Er is een leerkachten­handleiding die je wegwijs maakt, maar je kan ook gewoon een PlanEetworkshop aanvragen.

Meedoen aan Donderdag Veggiedag

Heb je interesse om op je school of jeugdvereniging Donderdag Veggiedag in te voeren? Ons stappenplan helpt je al een aardig eindje op weg!

Meer info?

Neem contact met ons op via het nummer 09/329 68 51.