wrapper

Lager onderwijs

Ontdek hier 14 lekkere veggie recepten, ontwikkeld op maat van kinderen. Je kunt ze gratis online bekijken of printen en plastificeren om regelmatig in de klas te gebruiken.

Of download de bundel 'Een boontje voor' met recepten speciaal ontwikkeld voor lagere schoolkinderen.

Secundair onderwijs

Al jaren zet EVA vzw zich in om iedereen, waaronder ook leerkrachten en leerlingen, te motiveren, stimuleren en verleiden om meer plantaardig te eten. Dit onder meer door workshops te geven op scholen. De laatste jaren is het steeds moeilijker om op dit veld subsidies te vinden, en sinds een aantal jaren is er bij EVA geen educatieve medewerker meer.

Mits dit alles, willen we wel zoveel mogelijk nieuwe informatie rond plantaardige voeding aan leerlingen blijven aanbieden. Daarom hebben we besloten om een update van ons bestaande materiaal te maken. Via een nieuwe interactieve powerpoint met een extra informatiebundel, kunnen leerkrachten zelf makkelijk hiermee aan de slag. Alles kan vrij gebruikt worden door scholen, die mogen het educatief materiaal ook zelf vorm geven.

Wil je graag met je leerlingen koken in de klas? Ontdek de recepten die we speciaal ontwikkelenden om te 'koken met tieners'.

Met het project 'Andermaal' ontwikkelde EVA in samenwerking met BOS+ een educatief traject voor leerlingen van hotelscholen waarin zowel de theorie als de praktijk rond duurzame en plantaardige voeding aan bod komt. Je kan het educatief materiaal gratis downloaden via de website van BOS+.

Meedoen aan Donderdag Veggiedag

Heb je interesse om op je school of jeugdvereniging Donderdag Veggiedag in te voeren? Ons stappenplan helpt je al een aardig eindje op weg!

Meer info?

Neem contact met ons op via het nummer 09/329 68 51.