Feest met ons mee op Wereld Veggie Dag

wrapper2

wrapper

Wat?

Eén oktober is het Wereld Veggie Dag. Die dag verdient iedereen die bijdraagt aan een plantaardigere wereld een extra pluim. En wat past nu beter als feestmaal dan een zelfbereide veggie maaltijd? Maak een van je eigen favorieten klaar of ga aan de slag met ons Wereld Veggie Dag recept voor een heerlijke ovenschotel met polenta. Wij doen alvast een warme oproep om op zondag 1 oktober foto’s van je lekkere creaties te posten onder de hashtag #wereldveggiedag, zodat iedereen mee kan watertanden. Maar er is meer dit jaar. Een unicum voor de Vlaamse televisiewereld. In de week naar de aanleiding van Wereld Veggie Dag zal EVA’s eigen Boodschap van Algemeen Nut te zien zijn op de VRT en dankzij de succesvolle crowdfunding zal ons spotje de donderdagen erna ook nog op je beeldbuis voorbijkomen! Voor wie het nog niet spotte de voorbije dagen, druk snel op play hieronder. Massaal delen die handel, want samen kunnen we meer mensen bereiken en aansporen om minder vlees te eten. Op die manier wordt het alvast een geslaagde Wereld Veggie Dag!

Het recept

Zin in een verwarmende ovenschotel om de herfst tegemoet te gaan? Probeer dan zeker eens dit eenvoudige maar smakelijke recept uit het Italiaans getinte kookboek La Cucina Verde van koks Kristin Leybaert en Miki Duerinck.

Kookworkshops

Het hele jaar door organiseert EVA overal in Vlaanderen en Brussel kookworkshops en de komende week zijn er extra veel. Ontdek hier welke kookworkshops je kunt volgen.

Bij jou in de buurt

Ook de lokale EVA-groepen spannen zich weer in om je in het weekend rond Wereld Veggie Dag culinair te verwennen of je op een ontspannende manier enkele dingen bij te brengen. In Oosterzeel wordt zelfs een Nobelprei uitgereikt!

EVA Aalst: ‘Cowspiracy, The Sustainability Secret’
30/9: Geen typisch filmavondje, maar een scherpe documentaire die je op een toegankelijke wijze confronteert met de enorme impact van de veeteelt op ons milieu. De filmmakers Kip Andersen en Keegan Kuhn gaan hierbij geen vraag uit de weg en krijgen echte eyeopeners voorgeschoteld. Omdat er bij film toch altijd een knabbeltje hoort, biedt EVA Aalst gratis hapjes aan.
Plaats: Cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51, 9300 Aalst
Uur: 19.30 tot 21.30 uur
Prijs:
Abonnementen:
10,00 (grootkeuze-abo.)
10,00 euro (kleinkeuze-abo.)
6,00 euro (jongeren-abo.)
Kortingen:
6,00 euro (-26)
10,00 euro (55+, groepen)
1,50 euro (UiTPAS aan kansentarief, enkel via de balie)
Inschrijven
Meer info

EVA Gent: Vegan kaas- en wijnavond (VOLZET)
30/9: Na het grote succes van de kaasavond in april, organiseert EVA Gent opnieuw een avond waarop naar hartelust vegan kaasjes geproefd kunnen worden. Allerlei hapjes en fingerfood staan voor je klaar!

EVA Brussel: Plantbased for Kids
1/10: Waar moet op gelet worden als je je kinderen laat kennismaken met plantaardige voeding? Wat vertelt de wetenschap ons? Bachelor of Health Sciences studente Tatiana Deneve en Arthur Jochems, PhD, proberen alvast een antwoord te formuleren op al je vragen.
Plaats: SMartBe Vlaanderen, Coenraetsstraat 72, 1060 Brussel
Uur: 13 tot 14 uur
Prijs: gratis
Meer info

EVA Antwerpen: Etentje De Beek
1/10: Op Wereld Veggie Dag wordt het etentje van EVA Antwerpen verzorgd door de collega’s van Team Culinair. Het menu bestaat uit een aperitief met hapje, soep, een veganistisch buffet en een dessertbuffet als kers op de taart.
Plaats: De Beek, Van Diepenbeekstraat 22, 2018 Antwerpen
Uur: 18 uur
Prijs: 15 euro
Inschrijven: de inschrijvingen stopten op 24 september

EVA Oosterzeel: Nobelprei
1/10: Een heuse plechtigheid daar in Oosterzeel. De Nobelprei wordt namelijk uitgereikt aan een Oosterzelenaar die het voorbije jaar een opmerkelijke veggie bijdrage leverde tot een meer plantaardige en milieuvriendelijke samenleving. Op zo’n moment worden er natuurlijk bubbels uit de kast gehaald! Wil je er graag bijzijn? Geef dan vooraf even een seintje aan oosterzele@evavzw.be.

Nu jij!

Wat kan jij nu doen om ervoor te zorgen dat heel België weet dat 1 oktober Wereld Veggie Dag is? Uiteraard zelf veggie eten die dag en een foto posten van je gerecht met de hashtag #wereldveggiedag. Je kan natuurlijk ook mensen uit je omgeving uitnodigen en een gezellig etentje organiseren. En tot slot misschien wel het allerbelangrijkste puntje: deel onze Boodschap van Algemeen Nut! Als al de veggiefans enkele niet-vegetariërs kunnen warm maken om eens plantaardig te eten, dan bereiken we in één klap duizenden mensen. Zo zetten we allemaal samen kleine stapjes naar een meer plantaardige wereld, want het milieu en de dieren verdienen het!

Word tijdens de maand oktober lid van EVA en krijg 2 euro korting!

Oktober, de maand die begint met Wereld Veggie Dag, is het ideale moment om lid te worden van EVA. Wie tussen 01/10 en 31/10 lid wordt met de vermelding 'WERELDVEGGIEDAG'', krijgt 2 euro korting.

26/09/2017