wrapper

 • Wat is domiciliëring?

  Via de Europese domiciliëring geef je toestemming aan EVA vzw om een opdracht te sturen naar jouw bank om een bedrag van je rekening te debiteren en je geeft ook de toestemming aan jouw bank om een bedrag van jouw rekening te debiteren in overeenstemming met de opdracht van EVA vzw. Zo hoef je zelf niets meer te doen je houdt ook de controle over de betaling.

 • Hoe kan ik mijn domiciliëring stopzetten?

  Je kunt je domiciliëring stopzetten door contact op te nemen met ons via supporters@evavzw.be of 09 329 68 51.

 • Ik ben verhuisd en ik wil mijn adres wijzigen.

  Geef je adreswijziging door via mail naar supporters@evavzw.be en we brengen alles in orde.

 • Waarom EVA Supporter worden?

  Als EVA Supporter betaal je geen lidgeld, maar geef je een maandelijkse bijdrage aan EVA vzw. Je kiest zelf hoeveel je wil geven en je krijgt hiervoor een fiscaal attest.

  Voordelen voor jou

  • Je kiest zelf naar eigen vermogen hoeveel je wil geven aan EVA en je wijzigt dit wanneer je wil.
  • Je bijdrage als EVA Supporter is fiscaal aftrekbaar. Het lidmaatschap bij EVA was dat niet. Op deze manier kun je dus minder betalen dan bij een lidmaatschap, maar geef je toch meer aan EVA. Hoe kan dat? Voor een lidmaatschap betaalde je bvb. € 30 per jaar of € 35 voor een familielidmaatschap. Als je voor een maandelijkse bijdrage van € 5 kiest, geef je € 60 per jaar. Maar omdat het hier om een gift gaat, ontvang je een fiscaal attest waarmee je 45 % (60% in 2020) van je gift recupereert via de belastingen. Je betaalt dus eigenlijk maar € 33 per jaar.
  • Door maandelijks een bijdrage te geven, kun je je giften beter spreiden over het hele jaar. Er gaat geen grote som in één keer van je rekening.
  • De maandelijkse betaling verloopt automatisch. Je hoeft dus zelf niets meer te doen. Je blijft EVA-supporter tot wanneer je het zelf stopzet.

  Voordelen voor EVA

  • Met een maandelijkse gift steun je EVA op een duurzame en efficiënte manier en draag je bij aan de financiële stabiliteit van EVA.
  • Grotere inkomsten uit giften laten ons toe ons werking uit te breiden en te verbeteren. Zo help je ons onze missie sneller te verwezenlijken!
 • Hoe word ik EVA Supporter?

  Je kan dit makkelijk in orde brengen door hier om te schakelen van lid naar supporter.

 • Vanaf wanneer is mijn bijdrage fiscaal aftrekbaar?

  Giften vanaf 40 euro per jaar zijn fiscaal aftrekbaar. Van zodra je 40 euro of meer geeft per jaar aan dezelfde organisatie, is je gift fiscaal aftrekbaar. Je maandelijkse giften kan je dus optellen.

  In 2020 krijg je uitzonderlijk zelfs 60 % terug i.p.v. 45 %. Je ontvangt een fiscaal attest voor je je belastingsaangifte in orde moet brengen en dit wordt ook automatisch ingevuld in het formulier van je belastingen.

 • Wat verandert er dan?

  Op zich verandert er niet zoveel. Jij blijft EVA steunen en wij blijven dankzij jouw steun verder werken aan een meer plantaardige wereld.
  Het enige wat verandert is dat je geen kortingskaart meer krijgt, maar je bijdrage is nu wel fiscaal aftrekbaar.

 • Waarom is er geen EVA-kortingskaart meer?

  Om een fiscaal attest te krijgen voor je gift, mag je geen rechtstreeks financieel voordeel ontvangen. Een kortingskaart is een typisch voorbeeld van een financieel voordeel.
  Voor de meeste mensen is het fiscale voordeel van een gift veel groter dan de kortingen die je kreeg met je lidkaart. En veel leden gaven aan hun kortingskaart niet of amper te gebruiken. De EVA-kortingskaart is ontstaan op het moment de veggie en vegan vriendelijke zaken nog zeldzaam waren. Intussen is het aanbod (gelukkig maar!) zo groot, dat het amper bij te houden is. Daarnaast is dit niet per se de beste manier om de horeca, winkels en ondernemers te ondersteunen. Kortingen doen de vaak al erg kleine winstmarges nog slinken, zeker nu alle horeca het zo moeilijk heeft.

  Ondertussen blijven we de horeca en andere ondernemers wel op andere manieren ondersteunen, bijvoorbeeld door ze in de kijker te zetten op onze sociale media en de website.

 • Wat gebeurt er met mijn EVA-kortingskaart?

  Als je momenteel nog een geldige EVA-kortingskaart hebt, kun je deze gewoon verder gebruiken. Maar eens deze is verlopen, ontvang je geen nieuwe meer.

 • Hoe kan ik mijn maandelijkse betaling wijzigen of stopzetten?

  Ben je al EVA Supporter, maar wil je jouw bijdrage veranderen of stopzetten? Dat kan door een mailtje sturen naar supporters@evavzw.be met je naam, adres en rekeningnummer en we brengen dat voor jou in orde.

 • Blijf ik EVA Magazine ontvangen?

  EVA Supporters houden we op de hoogte van de werking van EVA via onze maandelijkse digitale nieuwsbrief en driemaandelijks valt er ook een papieren update in je bus, EVA Nieuws. Dat zal er ietsje anders gaan uitzien dan het EVA Magazine dat leden nu ontvangen, maar we blijven ook via EVA Nieuws iedereen inspireren en motiveren om plantaardige te koken en eten met tips en recepten.

 • Ik geef als EVA Supporter liever jaarlijks i.p.v. maandelijks, kan dit ook? 

  Ja hoor, je kan ook jaarlijks een gift doen aan EVA. Momenteel is deze optie nog niet toegevoegd aan ons formulier voor supporters (dit wordt later nog toegevoegd), maar je kunt hier wel een gift doen. Je moet er dan wel zelf aan denken om dit jaarlijks opnieuw te doen.  En je kunt natuurlijk ook altijd zelf een jaarlijkse domiciliëring aan EVA instellen vanop jouw bankrekening. 

 • Kan ik nog steeds een eenmalige gift doen?

 • Vanaf wanneer begint mijn bijdrage als EVA Supporter te lopen? 

  Van zodra we de aanvraag om EVA Supporter te worden hebben ontvangen en onze administratie alles heeft verwerkt en doorgestuurd naar je bank, start dit. Je krijgt hiervan een bevestiging.

 • Wat gebeurt er met mijn gift aan EVA? 

  Giften aan EVA worden gebruikt om onze dagelijkse werking en campagnes te ondersteunen. Hier heb je zicht op waar de inkomsten van EVA vandaan komen en waar die aan besteed worden.

  Heb je vragen? Contacteer ons gerust via supporters@evavzw.be 

 • Krijg ik als EVA Supporter korting op kookworkshops of andere EVA activiteiten?

  Om een fiscaal attest te mogen ontvangen voor je gift, mag je geen rechtstreeks financieel voordeel krijgen. Korting op een kookworkshops of activiteiten is een typisch voorbeeld van een financieel voordeel, dus dit kan helaas niet meer. Voor de meeste mensen zal het fiscale voordeel van een gift wel veel groter zijn dan de korting die ze als lid kregen.